Çözümler | E-mobilite
Anasayfa  /  Çözümler  /  E-Mobilite
BLDC Elektrik Motor

 

BLDC Elektrik Motor

Otomotiv sektöründe sessiz, uzun ömürlü ve yüksek verimli fırçasız DC motorların, kaput altı için kullanımı günden güne atmaktadır. Biz de bu gelişimin ilklerinden olmak için üretim tekniklerini kendi bünyemize katıp, tasarım ve geliştirme çalışmalarına ağırlık veriyoruz.

 

Elektronik Donanım Geliştirme(PCBA - ECU)

Motorlu taşıtlar için son derece önemli bir işleve sahip olan, motor beyni olarak tanımlanan ECU(Electiric Control Unit) ve PCBA(Printed circuit board) elektronik kontrol sistemlerinin bir çok bilgiyi aynı anda analiz edip sunması nedeniyle, yüksek verimlikli fırçasız DC (BLDC) motorların kontrolü için kullanıyor, otomotiv standartlarının gereklikleri ile birleştirip sürücü kartları tasarlıyoruz.

(**Motorlu taşıtın farklı ünitelerinden gelen sesleri değerlendiren ve gerekli uyarıları yapmak üzere çalışan sisteme ECU denmektedir. ECU, çalışırken vites kolunun konumu, hava basıncı, araç hızı, batarya voltajı, piston konumu, soğutma suyunun ısısı gibi birden çok bilgiyi değerlendirir.)

Elektronik Donanım Geliştirme(PCBA - ECU)
Gömülü Yazılım Geliştirme

 

Gömülü Yazılım Geliştirme

Gömülü Yazılım GeliştirmeSistemi akıllı hale getiren elektronik donanım ve yazılım ile oluşturulan entegre sistemleri kullanarak üreteceğimiz yüksek verimlikli fırçasız DC (BLDC) motorların otomotiv standartlarının (ASPICE, AutoSAR, Funtional Safety vb.) gerekliliklerini yerine getirecek yazılımlarını, mühendislerimiz ile geliştiriyoruz.

 

Aktüatör

Bir tür motor olarak adlandırlan aktüatörler, elektronik sistem tarafından verilen hedef değerlerin mekanik harekete dönüştürülmesini ve kontrol edilmesini sağlar. Soğutma sistemleri için önemi yere sahip olup, çeşitli hava/su giriş kanallarının ve turboşarj uygulamalarının hassas ve güvenilir şekilde pozizsyonlandırılmasına olanak tanımaktadır.

Özellikle CO2 emisyonlarının azaltılmasında ve yakıt ekonomisinin artırılmasında katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı geliştirmeye devam ediyoruz.

Aktüatör
Elektronik Akış Kontrol Valfleri

 

Elektronik Akış Kontrol Valfleri

Sistem gereksinimlerine bağlı olarak elektronik akış kontrol valfleri, soğutma sıvısını farklı akış döngülerine yönlendirir. BLDC motor tahrikli küresel vana, soğutma sıvısının farklı döngülerde akış kontrolü yapabilmesini sağlar. Hem içten yanmalı motorlara hem de günümüz şartlarına daha uygun hibrit, elektrikli (HEV/EV) ve fuel-cell araçlara da bu valfleri kullanmak mümkündür.

Elektronik akış kontrol valfleri, aynı zamanda bataryaların soğutulması, DC/DC dönüştürücüler ve güç elektroniği dahil olmak üzere çok çeşitli yeni nesil termal yönetim sistemlerinde uygulanabilirliği nedeniyle üzerinde çalıştığımız projelerin başında geliyor.

Elektronik pompalar; geniş bir güç yelpazesi, sessizlik ve verimlilik sunabilmek için fırçasız DC (BLDC) motor teknolojisini kullanılır. Elektronik pompalar hassas, değişken akış kontrolü sağlaması ve özellikle soğuk çalıştırmada motorun ideal sıcaklığına ulaşması ve özellikle de kabin konforu sağlamak için tasarlanmaktadır. Farklı pompa türleri deneyimlerimizin doğrultusunda elektronik pompa için arge çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

Elektronik Pompa

Yeni nesil termal yönetim sistemlerinde soğutma sıvısının ideal akışını sağlamak için, elektronik pompa önemli bir bileşendir. Motoru hassas bir şekilde ve yalnızca gerektiği gibi soğutarak, sürtünme kayıplarını ve emisyonları azaltmaya ek olarak yakıt tüketimini de azaltır. Elektronik pompalar, transmisyon, bataryaların soğutulması, DC/DC dönüştürücüler ve güç elektronikleri dahil olmak üzere bir motor kayışının bulunmayabileceği çok çeşitli yeni nesil termal yönetim sistemlerini de kullanılabilir.

Elektronik pompalarda geniş bir güç yelpazesi, sessizlik ve verimlilik sunabilmek için fırçasız DC (BLDC) motor teknolojisini kullanılır. Elektronik pompalar hassas, değişken akış kontrolü sağlar ve özellikle soğuk çalıştırmada motorun ideal sıcaklığına ulaşması ve kabin konforu sağlamak için hızla yanıt verir. Farklı pompa türleri deneyimlerimizin doğrultusunda elektronik pompa için arge çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Elektronik Pompa

Yaklaşan etkinliklerimizi bu alandan takip edebilirsiniz. Sizleri de etkinliklerimize bekliyoruz.

Yaklaşan Etkinlikler

01

2020 de yapılacak fuarların ertelenmesi nedeniyle Ekim 2021'de İZB'de sizinle buluşmak üzere...

06 Temmuz 2020