Bokaşi Projesi
Kırpart | Medya Merkezi

Bokaşi Projesi

15 Mayıs 2021


Bokaşi Projesi

Bir önceki yazımızda sizinle Kırpart’ta başlattığımız bokaşi projesinden bahsetmiştik.

Yemekhaneden çıkan gıda atıklarını koyduğumuz bokaşi kovamızı doldurup 2 hafta hiç açmadan beklettik. Atıklarımız kovadan ilk çıktığında oldukça asidik yapıdaydı. Bu nedenle doğrudan bitkilere uygulamadık ve kovanın içinde oluşan kompostu, toprağın 20-30 cm altına gömerek, üzerini toprakla örttük. İki hafta kadar sonra üzerine doğrudan ekim-dikim yapabilir hale getirdik.

Kırpart’ta bolca alan olduğu için biz direk toprağa gömebildik eğer bir bahçeniz yoksa, büyükçe saksılarda da aynı şey yapabilirsiniz. Kovanın içinde süreci tamamlamış olan organik atıkların görüntüsünde bir değişiklik olmaz. Fakat turşulaşma sürecinde organik maddenin hücre zarı parçalandığı için, toprağa gömüldüğünde büyük bir hızla dönüşürler.

Sıra bu toprağı değerlendirmekte.... Neler ektiğimizi bir sonraki yazımızda sizinle paylaşacağızJ